Eerstvolgende bestuursvergadering

Op woensdag 17 juli 2024 komt het bestuur weer bijeen om uw aanvragen te behandelen. De overige vergaderdata voor 2024 zijn (onder voorbehoud): 14 augustus 2024 18 september 2024 16 oktober 2024 20 november 2024 Voor financiële hulp kunt u het aanvraagformulier op deze website invullen. Aanvragen die één week voor de vergadering zijn ontvangen worden op de eerstvolgende vergadering …

Poppodium B3

Het Kossen-Leijen Fonds heeft geld beschikbaar gesteld voor het laten opknappen/verven van het gebouw van Poppodium B3. Het ziet er weer mooi uit.

Concert Muziekvereniging Irene

Stichting Kossen-Leijen Fonds heeft geld beschikbaar gesteld voor het concert ‘Helden in Concert’ van Muziekvereniging Irene. Het bestuur heeft ook kaartjes gekregen voor het concert en wij hebben ervan genoten.  

Artikelen nieuwsblad Historische Vereniging

In het afgelopen nieuwsblad stonden artikelen over de heer Kalfsvel en mevrouw Ploeger. Zij hebben allebei een deel van hun erfenis aan het Kossen-Leijen Fonds nagelaten.

Wijziging Raad van Toezicht

In april 2024 heeft een wijziging plaatsgevonden in de Raad van Toezicht. Mevrouw M. Maas is toen afgetreden als secretaris. Het Fonds dankt haar voor haar inzet en betrokkenheid. Per 1 juni 2024 is mevrouw P. Appeldoorn benoemd als secretaris van de Raad van Toezicht.

Foto Cees Kossen

Wij hebben deze foto mogen ontvangen. Op deze foto is Cees Kossen te zien is voor het Armenhuis tegenover de Helling aan de Benedenweg. Cees Kossen is de jongen links voor op de foto leunend op de fiets. De foto is gemaakt door fotograaf P. Jonker in 1904. Wij danken de Historische Vereniging Sint-Pancras voor het geven van deze foto.

Dodenherdenking 4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei hebben Leo Zonneveld (voorzitter bestuur) en Michiel van den Berg (voorzitter Raad van Toezicht) namens Stichting Kossen-Leijen Fonds een bloemstuk gelegd bij het verzetsmonument in Sint Pancras.    

Schoolplein Het Baken

Het Kossen-Leijen Fonds heeft geld ter beschikking gesteld voor de realisatie van een onderdeel van het nieuwe, groene schoolplein van Het Baken. Hiermee is een boomvlonder voor de kinderen gemaakt. Het Kossen-Leijen Fonds hoopt dat de kinderen hier veel plezier van gaan hebben!  

Het bestuur heeft van een tevreden aanvrager deze mooie taart gekregen. Deze heeft goed gesmaakt! Hartelijk dank.

Nalatenschap ontvangen van mevrouw T. Ploeger

Nalatenschap van Trix Ploeger, 1937 – 2022 Onlangs is een deel van de nalatenschap van mevrouw T. (Trix) Ploeger toegevoegd aan het Kossen-Leijen Fonds.   Onderstaand bericht is in 2021 geplaatst over mevrouw T. Ploeger in De Klin.   ‘Met open blik en lichtblauwe ogen staat zij strijdbaar en positief in het leven. Maatschappelijk betrokken, dol op theater en natuur. …